Uitvaartverzekering afkopen

Wilt u uw uitvaartverzekering beƫindigen? Dan is het in sommige gevallen mogelijk de uitvaartverzekering af te kopen. Hierdoor hoeft u geen premie meer te betalen, echter wordt er bij overlijden ook niks meer uitgekeerd. Indien u bijvoorbeeld plotseling genoeg geld heeft om de uitvaart te bekostigen kan dit een handige optie zijn.

Afkoopwaarde

Op het moment dat u de uitvaartverzekering af gaat kopen wordt er indien van toepassing een afkoopwaarde uitgekeerd. U krijgt in principe het geldbedrag eerder uit betaald, echter worden de kosten die de verzekeraar heeft gemaakt hier vanaf getrokken. Hierdoor is het afkopen van een uitvaartverzekering vaak onvoordelig. Alle premies die u ingelegd heeft worden niet in zijn geheel terugbetaald, een andere optie is dan ook uw uitvaartverzekering premievrij te maken. Hierdoor hoeft u ook geen premie meer te betalen, maar loopt de uitvaartverzekering wel door. Uiteraard wordt het bedrag wat uitgekeerd wordt bij overlijden wel naar ratio aangepast.

Verzekeraar contacteren

Voordat u van plan bent de uitvaartverzekering af te kopen doet u er verstandig aan uw uitvaartverzekeraar te contacteren. Vraag naar wat uw afkoopwaarde is en bekijk of dit voor u het verstandigste is om te doen. Doordat de afkoopwaarde vaak zo laag uitvalt is het soms verstandiger de uitvaartverzekering gewoon door te laten lopen. Hierdoor blijft u uiteraard wel premie betalen, maar wordt het geldbedrag ook uitgekeerd bij overlijden.